PAPENDRECHT – Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin (1951) gaat Z.M. de Koning verzoeken hem per 1 oktober 2016 ontslag te verlenen als burgemeester van Papendrecht.
De burgemeester maakte zijn afscheid maandagavond 4 januari bekend tijdens zijn
nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis in Papendrecht. ‘Ik wil mijn ervaringen, inzichten, energie en creativiteit inzetten voor nieuwe uitdagingen in een nieuwe werkomgeving.’
Wanneer De Bruin vertrekt, is hij ruim 15 jaar burgemeester in Papendrecht geweest.

 

 

 

Door zijn vertrek tijdig aan te kondigen, geeft de burgemeester de gemeenteraad negen maanden de tijd een kroonbenoemde opvolger te zoeken. De burgemeester is vandaag met de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, J. Smit, in overleg getreden over zijn vertrek.

Derde ambtstermijn
Burgemeester De Bruin is in Papendrecht bezig met zijn derde ambtstermijn. Hij werd op 16 juli 2001 tot burgemeester van Papendrecht benoemd. De Bruin was van 2001 tot 2006 lid van het Drechtstedenbestuur. Naast het burgemeesterschap van Papendrecht vervult De Bruin diverse voorzitterschappen van de Burgemeesterskring Drechtsteden, Stichting Instandhouding Molens Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (Simav), Raad van Toezicht Stichting MEE Plus Vrienden, A.A.
de Haan stichting, Jan Stigterfonds, Stichting Bedrijvencentrum Drechtsteden (SBD) en ‘Grote Driehoek Drechtsteden’ (burgemeesters, raadsgriffiers, collegesecretarissen).

Procedure
De commissaris van de Koning van Zuid-Holland leidt de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad speelt daarbij een belangrijke rol en is onder andere nauw betrokken bij het opstellen van het profiel van de burgemeester. Benoeming gebeurt door de Kroon: de koning en de minister van Binnenlandse Zaken. Burgemeesters worden benoemd bij Koninklijk Besluit voor een periode van 6 jaar. De burgemeester kondigde zijn vertrek in de nieuwjaarstoespraak aan. De volledige nieuwjaarstoespraak is na te lezen op www.papendrecht.nl en www.burgemeesterpapendrecht.nl.