Eerste CuliMarkt Nieuwkerksplein

DORDRECHT – Na een smaakstraat, heeft Dordrecht nu ook een smaakplein. De CuliMarkt op het Nieuwkerksplein werd donderdagavond officieel geopend door wethouder Piet Sleeking. De markt brengt hoogwaardige en biologische voedselproducten.

 

 

 

 

De keus voor de locatie is niet toevallig. “Met de keukenzaak in de kerk kunnen we ook onbekende producten of vergeten groenten presenteren. We kunnen daar demonstreren hoe ze klaargemaakt moeten worden,” zegt Lek van Nek, één van de initiatiefnemers. Van Nek, eigenaar van MijnKoeJouwKoe, is pleitbezorger van ‘echt’ voedsel.“De CuliMarkt sluit perfect aan bij onze zaak,” beaamt Hans Pieterse van Keukenhandel Pieterse. “Buiten vind je kwaliteits‘food’; binnen kwaliteits‘non-food’. Van Nek vult aan: “We hebben bijvoorbeeld het beste brood van Nederland hier, van een bakker uit Wijk en Aalburg.”

 

Zest
“Een dergelijke markt, sluit aan bij de doelstellingen van de gemeente om meer aandacht te besteden aan biologische producten”, zegt Van Nek. De gemeente verstrekte een startsubsidie om de markt te promoten. Han Bakker, cultuuradviseur bij de gemeente, hoort bij de oprichters van de culinaire markt. De kok die met al het smakelijks uit de kramen aan de slag mag, is Dennis Hulsebos van restaurant Zest.De markt vindt om de week plaats op donderdagen, van 13.00 tot 21.00 uur. De locatie is Nieuwkerksplein 100. De laatste markt van dit seizoen is gepland op 6 december.

 

 

Bron:Dordt centraal