OMC vraagt hulp gemeente Dordt

 

Voetbalclub OMC wil hulp van de gemeente Dordrecht om het al een jaar slepende conflict met enkele buren op te lossen. Die klaagden over geluidsoverlast en kregen eind 2011 gelijk van de rechtbank. De club is nu in sportieve en financiële problemen gekomen.

 

 

 

 

Voorzitter Goof Peters heeft begrip voor het standpunt van z’n buren: “Maar de rechtzaak en andere procedures hebben ons al 25 duizend euro gekost. Dat geld was bedoeld voor groot onderhoud. Bovendien kunnen we straks, als de wintertijd weer ingaat, geen 25 teams op dat veld kwijt om te trainen, als we er ‘s avonds maar tot half negen op mogen”.Die beperking werd opgelegd door de rechtbank en overgenomen door de gemeente Dordrecht. “Vroeger was het een zandveld en trainden we er op tot kwart voor tien. En toen de gemeente er een kunstgrasveld van maakte, waar we heel blij mee waren, konden we er in het weekend ook op gaan voetballen. Maar nu hebben we er alleen ellende van”, zegt Peters.

 

Conflict verhard
Buurman Hans Naethuys, die de eerste rechtzaak tegen de club won, wil niet meer voor microfoon of camera verschijnen, maar laat weten dat hij nu ook steun heeft van andere buren. Eén daarvan zegt: “Al moeten we doorvechten tot de Hoge Raad, maar die geluidsoverlast moet stoppen”. De buren willen dus verdere beperkingen.Het verharde conflict wordt uitgevochten voor het Haagse Gerechtshof, maar alle partijen zijn het er over eens, dat alleen de gemeente Dordrecht het probleem kan oplossen. De gemeente is eigenaar en verhuurder van het veld, maar heeft zich tot nu toe afzijdig gehouden van het conflict. “We zitten er wel mee in onze maag”, zegt een woordvoerder.

 

Prijskaartje
OMC-voorzitter Peters zegt er weinig van te merken: “De rekening voor de veldhuur ploft hier wel steeds binnen, maar van een gesprek met de verantwoordelijk wethouder is het nog niet gekomen. De sportraad doet wel z’n best voor ons, maar we krijgen de indruk dat de gemeente niet zo veel zin heeft om te helpen tot een oplossing te komen”.Hij begrijpt ook wel waarom: “Aan elke oplossing, die wij nu zien, hangt een prijskaartje. Je kunt de verlichting verplaatsen en kunstgras op een ander veld leggen. Of wellicht het kunstgrasveld en onze tweede natuurveld beide tien meter opschuiven, richting Recklinghausenweg. Maar dat gaat de gemeente natuurlijk veel geld kosten”.

 

Bron: Rtv Rijnmond